INTUITIEF MANDALA TEKENEN

 

CURSUS INTUITIEF MANDALA TEKENEN                                                                                                                                                                                                                                  
Hoe gezellig is het om samen creatief bezig te zijn en elkaar daardoor te inspireren.
Verlang jij daar ook naar? Deze twee wekelijkse cursus start op 18 januari 2023 tot en met 5 juli op de woensdagochtend van 9h30 tot 12h00. 3 en 10 mei is het meivakantie. Je mag altijd een proefles meedoen en instromen wanneer er een plekje vrij is.
Investering 276 euro. Je koopt twee keer een 5-rittenkaart voor deze 12 bijeenkomsten zodat je 2 keer kunt missen zonder kosten. Prijs 5-rittenkaart 115 euro inclusief de materialen. Deze kaarten vervallen na 5 juli.
 
Deze cursus helpen je om jezelf helemaal leeg te maken door creatief bezig te zijn met kleur, vorm beweging.  Het hectische bestaan even loslaten in een beeldgesprek met jezelf; dat geeft innerlijke rust en ruimte. We werken met verschillende disciplines, zoals kleurpotloden, pastelkrijt, waterverf, markers enz. De ene keer werken we intuïtief en de andere keer naar een thema. Door de opdrachten en de uitwerking daarvan word je je steeds bewuster van jezelf. De bedoeling van deze cursus is om op een ontspannen en speelse manier te ontdekken wat zich via jou op dat moment wil uiten. Elke bijeenkomst is er weer nieuwe inspiratie en uitdaging. Ook het werk van de anderen is een inspiratiebron, want iedereen werkt op zijn/haar eigen wijze en op eigen niveau. Je komt niet zozeer om iets te “leren”, maar om steeds meer te genieten van je scheppende vermogen en gaandeweg pik je toch allerlei vaardigheden op. Soms maak je één mandala op een ochtend en soms doe je er meerdere ochtenden over; dat ligt ook aan het formaat dat je kiest. Je bent welkom bij mij thuis, Jonathanstraat 11 in Eindhoven. Er is plaats voor maximaal 8 personen.

Mandala betekent centrum, cirkelomtrek en magische cirkel. Mandala’s zijn cirkelvormige tekeningen, waarbij het centrum een duidelijke rol speelt. De vormen ontstaan vanuit het centrum of komen erin samen. De vormen kunnen symmetrisch zijn ten opzichte van elkaar, maar dit hoeft niet! We werken altijd door ons te concentreren op de inhoud van een thema uit de meditatie waarmee we beginnen. Hierna concentreer je je op de vormen, de beweging en de kleuren. Welke kleuren horen voor jou bij dit thema? Deze kleurkeuze is een intuïtieve momentopname; laat los wat je over kleuren weet uit boeken of eerder gevolgde cursussen. Deze uitleg is vast waar, maar altijd beperkt door gebondenheid aan een bepaalde context waar de uitleg op slaat en dit kan in iedere cultuur weer anders zijn, voor ieder mens verschillend zijn. De mandala die jij maakt is een zielenspiegel in het hier en nu. Het vertelt je iets over hoe jij op dit moment in je vel zit, wat je emoties en je gedachten zijn. 

De uitnodiging is om, na een afstemming aan het begin van elke les, intuïtief te gaan spelen met kleur, vorm en beweging en je kunt gebruik maken van verschillende materialen. Het is een bewustwordingsweg naar binnen.

De cirkel als vorm:

Wij beginnen allemaal als een rond eitje, wat bevrucht is door een zaadje. We groeien in de baarmoeder die zich rond om ons sluit. Wanneer het tijd is om geboren te worden, banen we ons een weg door ronde spieren en een kokervormig geboortekanaal en door een ronde opening komen wij op de wereld. Alles wat de Wereldkracht doet, wordt in een cirkel gedaan. De hemel is rond, en ik heb gehoord dat de aarde zo rond is als een bal, en ook alle sterren zijn rond. Wanneer de wind het krachtigst is, wervelt hij. De zon gaat op en weer onder in een cirkel. De maan doet hetzelfde, en beide zijn rond. Zelfs de seizoenen vormen in hun veranderen een grote cirkel, en keren altijd weer terug naar waar ze waren. Het leven van een mens is een cirkel van kindsheid tot kindsheid, en zo gaat het overal waar kracht in beweging is.

Zwarte Eland, oudste bij de Dakota-indianen

Een gedachte over “INTUITIEF MANDALA TEKENEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s