INTUITIEF MANDALA TEKENEN

INTUITIEF MANDALA TEKENEN

Hou jij van tekenen, schilderen, met kleur bezig zijn of van vorm in zwart/wit, om te creëren en ondertussen heerlijk je hoofd leegmaken; dan zijn deze avonden iets voor jou! Je kunt ook andere materialen gebruiken om je mandala vorm te geven; er is voldoende aanwezig om je keuze uit te maken. Iedereen is welkom; je hoeft er niets voor te “kunnen”.  

Mandala betekent centrum, cirkelomtrek en magische cirkel. Mandala’s zijn cirkelvormige tekeningen, waarbij het centrum een duidelijke rol speelt. De vormen ontstaan vanuit het centrum of komen erin samen. De vormen kunnen symmetrisch zijn ten opzichte van elkaar, maar dit hoeft niet! We werken altijd door ons te concentreren op de inhoud van een thema uit de meditatie waarmee we beginnen. Hierna concentreer je je op de vormen, de beweging en de kleuren. Welke kleuren horen voor jou bij dit thema? Deze kleurkeuze is een intuïtieve momentopname; laat los wat je over kleuren weet uit boeken of eerder gevolgde cursussen. Deze uitleg is vast waar, maar altijd beperkt door gebondenheid aan een bepaalde context waar de uitleg op slaat en dit kan in iedere cultuur weer anders zijn, voor ieder mens verschillend zijn. De mandala die jij maakt is een zielenspiegel in het hier en nu. Het vertelt je iets over hoe jij op dit moment in je vel zit, wat je emoties en je gedachten zijn. 

De uitnodiging is om, na een afstemming aan het begin van elke les, intuïtief te gaan spelen met kleur, vorm en beweging en je kunt gebruik maken van verschillende materialen. Het is een bewustwordingsweg naar binnen.

Aanbod 2021/2022

Woensdagochtend van 9h30 tot 12h00, alle oneven weken. In en uitstromen is mogelijk. Je mag je altijd opgeven voor een proefles.

Jonathanstraat 11 Eindhoven. Telefoon Jeske 0642988071

Kosten 20,00 euro pp per keer inclusief de materialen, thee/koffie. Na de eerste keer meedoen kun je een 5 of 10 rittenkaart kopen.

De cirkel als vorm:

Wij beginnen allemaal als een rond eitje, wat bevrucht is door een zaadje. We groeien in de baarmoeder die zich rond om ons sluit. Wanneer het tijd is om geboren te worden, banen we ons een weg door ronde spieren en een kokervormig geboortekanaal en door een ronde opening komen wij op de wereld. Alles wat de Wereldkracht doet, wordt in een cirkel gedaan. De hemel is rond, en ik heb gehoord dat de aarde zo rond is als een bal, en ook alle sterren zijn rond. Wanneer de wind het krachtigst is, wervelt hij. De zon gaat op en weer onder in een cirkel. De maan doet hetzelfde, en beide zijn rond. Zelfs de seizoenen vormen in hun veranderen een grote cirkel, en keren altijd weer terug naar waar ze waren. Het leven van een mens is een cirkel van kindsheid tot kindsheid, en zo gaat het overal waar kracht in beweging is.

Zwarte Eland, oudste bij de Dakota-indianen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s