MANDALA CURSUS

Mandala betekent centrum, cirkelomtrek en magische cirkel. Mandala’s zijn cirkelvormige tekeningen, schilderingen waarbij het centrum een duidelijke rol speelt. De vormen ontstaan vanuit het centrum of komen er in samen. De vormen kunnen symmetrisch zijn ten opzichte van het centrum, maar dit hoeft niet! 

In deze cursus gaan we creatief en met allerlei materialen ontdekken hoe je een mandala kunt maken op jouw hele eigen manier. Er is van alles mogelijk; schilderen met waterverf of acryl, tekenen met potlood, kleurpotloden, zwarte liners of gekleurde posca’s, op doek of op papier. De uitnodiging is om intuïtief te gaan spelen met de materialen rond bepaalde thema’s.

De cirkel als vorm:

Wij beginnen allemaal als een rond eitje, wat bevrucht is door een zaadje. We groeien in de baarmoeder die zich rond om ons sluit. Wanneer het tijd is om geboren te worden, banen we ons een weg door ronde spieren en een kokervormig geboortekanaal en door een ronde opening komen wij op de wereld. Alles wat de Wereldkracht doet, wordt in een cirkel gedaan. De hemel is rond, en ik heb gehoord dat de aarde zo rond is als een bal, en ook alle sterren zijn rond. Wanneer de wind het krachtigst is, wervelt hij. De zon gaat op en weer onder in een cirkel. De maan doet hetzelfde, en beide zijn rond. Zelfs de seizoenen vormen in hun veranderen een grote cirkel, en keren altijd weer terug naar waar ze waren. Het leven van een mens is een cirkel van kindsheid tot kindsheid, en zo gaat het overal waar kracht in beweging is.

Zwarte Eland, oudste bij de Dakota-indianen

Aanbod najaar 2020:

Data woensdagochtend 14 en 28 oktober, 11 en 25 november en 9 en 23 december van 9h30 tot 12h00

Wijkcentrum ’t Trefpunt in Eindhoven

Inverstering 120 euro inclusief de materialen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s